d282b0_501f3a553e314356a78e8a69bac21e51

Το Hotel Obscura είναι μια διετής δράση συγχρηματοδοτούμενη από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Culture 2014-2015, που περιλαμβάνει διεθνή δικτύωση και συνεργασία νέων και καθιερωμένων καλλιτεχνών, εργαστήρια παραστατικών τεχνών και παραστάσεις σε ξενοδοχεία σε τέσσερις χώρες [Αυστρία, Ελλάδα, Γαλλία, Αυστραλία]. Σκοπός του προγράμματος είναι καλλιτεχνική έρευνα των «οικοσυστημάτων» ξενοδοχείων, σύγχρονων πόλεων. Μέσω καλλιτεχνικών εργαστηρίων θα ερευνηθούν από την μικροκλίμακα της εμπειρίας στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου [Cell],  ή των εργαζομένων σε αυτά [System], μέχρι τη μεγαλύτερη κλίμακα της σχέσης του επισκέπτη και του ξενοδοχείου με την γειτονιά [City].

Επιπλέον σκοπός του προγράμματος είναι να λειτουργήσει ως πιλότος σύγχρονος προσεγγίσεων στη σχέση τουρισμού και σύγχρονου πολιτισμού, φέρνοντας ενδιαφέρουσες διεθνές συνεργασίες από χώρο των διαδραστικών παραστατικών τεχνών μέσα σε ξενοδοχεία. Από καλλιτεχνικής πλευράς, επιπλέον σκοπός του προγράμματος είναι η διεθνής δικτύωση & συνεργασία νέων και καθιερωμένων καλλιτεχνών, η ανάπτυξη νέου κοινού για τις τέχνες, η διαλεκτική γύρω από την ταυτότητα μιας πόλης για τους εγχώριους ή διεθνείς επισκέπτες της, και η χρήση νέων τεχνολογιών. Οι χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι η Αυστρία, η Ελλάδα, η Γαλλία και η Αυστραλία.

Ως οργανωτές του Ελληνικού σκέλους, επικεντρωθήκαμε στην σχέση ξενοδοχείου και γειτονιάς. Πως μπορεί η λιγότερο «φαντασμαγορική» Αθήνα, μακριά από τα αρχαία μνημεία να συνομιλήσει με τον διεθνή επισκέπτη με ενδιαφέρον τρόπο;

•  Το Hotel Obscura ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2014 και ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο του 2015.

 Hotel Obscura Partners:

Mezzanine Spectacles, Paris – France

 Kulturverein Die Fabrikanten, Linz – Austria

 Ohi Pezoume, Athens – Greece

 Triage Live Art Collective, Melbourne – Australia

  More info:   http://hotelobscura.org