10 Iαν. – 21 Μαρ.  2015      |         Εργαστήριο site-specific performance & προετοιμασία παράστασης

 

Δουργούτι: Από το χάρτη γειτονιάς στην performance δημόσιου χώρου.

Πώς το αστικό ανάγλυφο μπορεί να γίνει τελικά συναισθηματικό και το συναισθηματικό μια παράσταση χοροθεάτρου; Πώς ο ιστορικός και αισθητηριακός χάρτης μιας γειτονιάς μπορεί να δώσει έμπνευση για μια performance; Πώς από τη γνωριμία και την καταγραφή του παρελθόντος και του παρόντος μιας γειτονιάς μπορούμε να οδηγηθούμε σε μια νέα σχέση μαζί της μέσα από μια περιπατητική παράσταση στους δρόμους και τις πλατείες της;

Η απάντηση λοιπόν προέρχεται μέσα από ένα ομαδικό ταξίδι εξερεύνησης της γειτονιάς του Δουργουτίου, που ξεκινά με το Εργαστήριο Προετοιμασίας Παράστασης Dourgouti Island Hotel. Καλλιτέχνες από όλο το φάσμα των παραστατικών τεχνών [ηθοποιοί, χορευτές, μουσικοί, σκηνογράφοι κλπ], συμμετείχαν στο εργαστήριο για να επεξεργαστούν όλοι μαζί το αρχειακό υλικό της έρευνας, που συλλέχθηκε από τους κατοίκους και τους φίλους της γειτονιάς, τους τοπικούς φορείς, καθώς και πολιτιστικές ομάδες και εκπαιδευτικά ιδρύματα. Σκοπός του εργαστηρίου αυτού ήταν να δημιουργήσουν από κοινού υλικό για την τελική παράσταση του Dourgouti Island Hotel.

Το συγκεκριμένο εργαστήριο διεξήχθη από την ομάδα όχι παίζουμε, στα πλαίσια του προγράμματος των σεμιναρίων που οργανώνει το στούντιο “Κινητήρας”.

Συντονισμός: Γιώργος Σαχίνης | Ειρήνη Αλεξίου