23 – 28  Σεπτ. 2014              |           Hotel Obscura Workshop

Μία γειτονιά γεμάτη εικόνες από το παρελθόν και το σήμερα, έρχεται να εμπνεύσει, να διηγηθεί και να αναγεννηθεί μέσα από μία πρωτότυπη συνεργασία των καλλιτεχνικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Hotel Obscura [2014-2015].

Μέσα από τα μάτια των καλλιτεχνών Gabriella Cserharti [Collectif GK, Paris – France] και Katrinamuri [Linz – Austria] πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια με προσανατολισμό στον τομέα του site-specific και live art performance. Πιο συγκεκριμένα, η Gabriella Cserharti πραγματοποίησε ένα hidden theater εργαστήριο στο Κλειστό Γυμναστήριο του Παντείου Πανεπιστημίου, το οποίο απευθυνόταν σε επαγγελματίες performers, κατοίκους της περιοχής αλλά και στο κοινό που επιθυμούσε να γνωρίσει τη φιλοσοφία του hidden theater. Η Katrinamuri πραγματοποίησε επιτόποια έρευνα της περιοχής, παρακολούθησε και συνομίλησε με κατοίκους και περαστικούς ενώ έμεινε σε διαμέρισμα της δωδεκαόροφης πολυκατοικίας [γνωστή στο κόσμο και ως Χίλτον] και στο ξενοδοχείο Athenaum Intercontinental.

Το αποτέλεσμα των εργαστηρίων αυτών παρουσιάστηκε εμβόλιμα στα πλαίσια του φεστιβάλ Δουργουτίου, 27 – 28 Σεπτεμβρίου 2014.

Συντονισμός: Ειρήνη Αλεξίου

photos by Katrinamuri & D.I.H.