8 – 12 Ιουλίου 2015

Και κάπως έτσι, συνεχίσαμε το ταξίδι εξερεύνησης στις γειτονιές, παρέα με την φωτογραφική ομάδα του 6ου Λυκείου Νέου Κόσμου στο μαγικό Δουργούτι και έπειτα στη Νάπολη!

Το DIH και η η πολιτιστική ομάδα του 6ου Λυκείου Νέου Κόσμου ταξίδεψαν στη Νάπολη, για να συναντήσουν τον φωτοργάφο και αρχιτέκτονα Claudio Menna για να ανταλλάξουνε “ματιές” πάνω στη φωτογραφία, το σύγχρονο αστικό τοπίο και να παρουσιάσουν το ενδιαφέρον τους για τη γειτονιά του Δουργουτίου, με την ταυτόχρονη καταγραφή αυτής της εμπειρίας των μαθητών, μέσα από τα μάτια της κινηματογραφικής ομάδας του Marano Spot festival 2015.

Οπλισμένοι με ενθουσιασμό και την εμπειρία τους από τη συμμετοχή τους στο Dourgouti Island Hotel φωτογραφίζοντας και εκθέτοντας τη δουλειά τους στο 1ο Φεστιβάλ Δουργουτίου, το Σεπτέμβριο 2014 οι μαθητές επισκέφθηκαν τη Νάπολη σαν “φλασιά” για να συμμετάσχουν με παρόμοιο τρόπο στο Alto Fest 2015.

Έχοντας στη διάθεσή τους μισή ημέρα για να εγκατασταθούν και να προσανατολιστούν, χρειάστηκαν μόνο 2 μέρες να περιηγηθούν και να φωτογραφίσουν, μια μέρα να επιλέξουν τις φωτογραφίες τους, να τυπώσουν και να στήσουν μία φωτογραφική έκθεση στο εργαστήριο λιμοντσέλου της Νάπολη, βολτάροντας σε ένα χώρο που παρέμενε άγνωστος για αυτούς. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, συμμετείχαν σε διαφορετικές δραστηριότητες, βοηθώντας την οργανωτική ομάδα του φεστιβάλ, εμπλουτίζοντας παραπάνω την εμπειρία τους στην οργάνωση και διεξαγωγή ενός φεστιβάλ τεχνών.

Video: Through the eyes of youth © Κινηματογραφική ομάδα του Marano Spot Festival

www.facebook.com/120900491300545/videos/929466063777313/?fref=nf

Πολιτιστική ομάδα 6ου Λυκείου Νέου Κόσμου: Χάρης Παπαδημητρόπουλος, Κωνσταντίνος Νέλλος, Maria G. Velasco, Paola Velasco, Στράτος Παρασκευόπουλος και ο καθηγητής Βασίλης Αλεξανδράκης και η Dourgouti Island Hotel: Ρέα Ζέκκου [artist]

Το Alto Fest είναι ένα Διεθνές Φεστιβάλ Πολιτισμού που εισχωρεί στο εσωτερικό του κοινωνικού-αστικού ιστού, χρησιμοποιώντας σπίτια, ταράτσες, κήπους,  μπαλκόνια,  μαγαζιά,  γκαράζ και άλλους ιδιωτικούς χώρους, κατοίκων της Νάπολη. Οι χώροι αυτοί παραχωρούνται ως δώρο από τους κατοίκους της Νάπολη προς τους καλεσμένους καλλιτέχνες για την υλοποίηση και διαδραστική με τους χώρους αναζύμωση των έργων τους.

Στόχος η ενεργοποίηση της πόλης, των πολιτών  και των καλλιτεχνών σε συμμετοχικές δράσεις που αναπλάθουν το αστικό τοπίο και την επικοινωνία τέχνης και πολίτη.

Πρόγραμμα AltoFest 2015: www.teatringestazione.com/altofest/programma-2015/

Περιγραφη δράσης: www.teatringestazione.com/altofest/blog/dourgouti-island-hotel-project-rea-zekkou-gr-2/